KRONE

En krone er en hætte, som er specielt fremstillet til din tand.

Hvis man har en tand, hvor det ikke er holdbart med en plastfyldning, er en krone den bedste løsning. En krone er mere holdbar end plast og sikre at tanden ikke knækker. Hvis din tand er blevet rodbehandlet, anbefales det at du får kronebehandlet tanden for at undgå fraktur af din rodbehandlet tand.

HVAD ER EN BRO

En bro består af flere led. Hvis du mangler en eller flere tænder i tandrækken, kan der indsættes en bro.

Normalt foregår en kronebehandling ved flere besøg, men her på klinikken har vi udstyret på klinikken, til at lave kronerne samme dag. Ved første besøg udborer man i tanden og fjerner fyldningsrester, så der kan tages et digitalt aftryk til en krone. Aftrykket sendes til klinikkens design computer, som specialfremstiller kronen så den passer specifikt til din tand. Du får sat kronen på senere samme dag. Større rekonstruktioner skal sendes til vores dental laboratorium i Danmark. Vi anvender Reipurth Dental da de er et meget kompetent dental laboratorium.

KRONEBEHANDLING

Det første billede viser de enkelte seancer i en krone behandling.

1) Fraktur af tand, hvor det ikke er muligt at fremstille en fyldning der er holdbar.

2) Boring og justering af tanden så den er klar til at få lagt en krone.

3) Cementering af kronen på tandstubben.

TYPER AF KRONER

Der findes flere forskellige typer af kroner heriblandt de mest anvendte: Metalkeramiske(MK), Fuldkeramiske, og Guldkroner.

Billedet illustrer de 3 forskellige kroner i den nævnte rækkefølge.

De fuldkeramiske anvendes hyppigt i fortandsregionen, da de giver et æstetisk bedre resultat end de to øvrige. MK- og guldkroner har gode mekaniske evner og bruges forsat jævnligt, dog bliver de fuldkeramiske anvendt oftere og oftere, da teknologien og udviklingen af disse har givet de fuldkeramiske kroner næsten samme slidstyrke og holdbarhed i kindtandsregionen, som de øvrige kroner.

Det sidste billede viser en patient, som har fået lavet flere fuldkeramiske kroner på sine tænder med et kosmetisk tilfredsstillende resultat.

SPØRG TANDLÆGEN